Ideer til højtlæsning
 
 
 
   
 
 
 
 
 
Magnus Umulius og storesøsterskandalen af Jesper Tolstrup
 
Magnus går i 1. klasse. Han har en hund, der hedder Rufus, og en storesøster, der hedder Johanne. Og så er han ret umulig. Det synes Johanne i hvert fald. Især da hun får en kæreste. Magnus kommer til at lave rav i den - og Johanne er ikke glad. Magnus lægger en plan, men vil det lykkes?
 
Fra 5 – 8 år
 
 
 
 
 
 
 
 
                 
Sjove og frække historier for piger og drenge
 
Samling af gode oplæsningsbøger til børn i alle aldre.
 
 
En flodhest i huset: Pludselig en morgen står der en flodhest på familien Madsens græsplæne - hvilket irriterer deres nabo grænseløst.
Da far var knægt: Far skal fortælle godnathistorier for knægten, og han fortæller om "de gode gamle dage", da der var sammenhold, rigtige drenge.
Vitello får en klam kæreste: Billedbog. Der flytter nye ind på Vitellos vej, og han håber, de har en dreng. Men de har kun en tøs. Det lykkes pigen at lokke Vitello inden for, og pludselig er de kærester. Og mange flere…
 
 
 
 
 

 
 
                                                        
 
Villads fra Valby af Anne Sofie Hammer
 
Villads er rigtig god til at lege. Det er de voksne bare ikke helt enige i. Især ikke når Villads laver vulkaner, eller når Fridas prinsessekrøller bliver til strittende hiphophår.
Fra 4 år.
 
Læs også 2. del i serien:
Villads fra Valby i O.V
 
 
 
 
 
 
 
Heltemod og kragelort af Josefine Ottesen
 
Første del af en eventyrlig serie…
Hullerikkerne Birk og Ask fra Syvstammetræet har taget lille Ella med op i toppen af træet, hvor hun bliver bortført af en krage, så de må på en farlig rejse for at redde hende..
 
Fra 5 – 9 år.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den usynlige ven af Louise Arnold
 
Da outsiderne 11-årige Tom Gylden og spøgelset Arthur Grå udtaler de samme ord i samme sekund, forener det dem i et specielt venskab. Snart får Tom takket være sin nye ven indblik i spøgelsernes verden.
 
Fra 10 år.
 
 
 
  
 
 
 
                                                                                       
    
 
 Drengene fra bataljon 6-46 af Mads Steffensen
 
 
Mor ingen adgang far fortæller
Storebror, Lillebror, Kalle og Skipper er soldater i bataljon 6-46, der sender specialenheder ud, når der er uro et sted i verden. Og det er altid vores venner, der melder sig først.
 
Fra 10 år.
 
 
 
 
  
 
 
 
  
 
Eventyret om Despero er historien om en mus, en prinsesse, lidt suppe og en rulle sytråd af Kate DiCamillo
 
Musen Despero forelsker sig i en rigtig prinsesse, og som en anden ridder må han kæmpe for hendes liv og befri hende fra rotternes fangenskab.
Filmatiseret under titlen: Eventyret om Despero.

Fra 5 år.